Αρχική legacy Έκθεση: Αποσπάσματα και Απογραφές με έργα του Άρι Γεωργίου

Έκθεση: Αποσπάσματα και Απογραφές με έργα του Άρι Γεωργίου

Αποσπάσματα και Απογραφές με έργα του Άρι ΓεωργίουΤο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας παρουσιάζουν την έκθεση Αποσπάσματα και Απογραφές με έργα του Άρι Γεωργίου επιλεγμένα από τη φωτογραφική συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση διοργανώνεται από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2010 και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου 2010.

Η στενή σχέση της φωτογραφίας με τις πλαστικές τέχνες τις τελευταίες δυο δεκαετίες αύξησε μάλλον παρά μείωσε το ενδιαφέρον για τη χρήση του μέσου στη μετωπική απογραφή πτυχών της καθημερινής ή εσωτερικής ζωής με τρόπο σχεδόν ταξινομητικό, αλλά και την ικανότητά της να αποτελεί ένα διαυγές απόσπασμα της ρέουσας πραγματικότητας. Αυτό φανερώνουν οι εννοιολογικοί προβληματισμοί των έργων του Άρι Γεωργίου από τη συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης που ανήκουν σε διακριτές ενότητες όπως, Arboretum (1995-2006), The Blue Τelephone Βook (2002), Δεσμώτες του Λούβρου (1996-2010) και A Possible Self Portrait (2010). Στις ενότητες αυτές ο Γεωργίου διαπραγματεύεται θέματα όπως η σχέση του ιδιωτικού με το δημόσιο, η ανάδειξη υποστρωμάτων μνήμης μέσα από το εγγύς περιβάλλον, ο διακεκομμένος διάλογος της επίσημης τέχνης με το κοινό της, ο ορθολογικός κερματισμός της ενότητας της φύσης και η σήμανσή της με αφηρημένα ίχνη αριθμών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθούν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για τους μαθητές ή άλλες ομάδες κοινού μετά από συνεννόηση.
Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
www.mmca-mam.gr
Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο 10554 Αθήνα
T: 210 3215717, F: 210 3215712

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.