Αρχική legacy Υπογραφή Μνημονίου με την κυβέρνηση του Κατάρ

Υπογραφή Μνημονίου με την κυβέρνηση του Κατάρ

Υπογραφή Μνημονίου με την κυβέρνηση του ΚατάρΣύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Επικρατείας, “το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) που υπογράφηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης του Κατάρ αφορά τη δημιουργία επιτροπής, η οποία θα εξετάσει πιθανές κοινές επενδυτικές δραστηριότητες.
Μεταξύ άλλων, η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ (Qatar Investment Authority) επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελλάδα κεφάλαια έως και πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα πεδία στα οποία θα διερευνηθούν οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας είναι τα εξής: τουρισμός, μεταφορές, υποδομές, real estate, χρηματοπιστωτικός τομέας και ενέργεια.
Η Κοινή Επιτροπή, στην οποία θα συμπροεδρεύουν από Ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης και από την πλευρά του Κατάρ, ο Αχμάντ Αλ Σαγέντ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Qatar Investment Authority, θα αξιολογήσει τα επενδυτικά σχέδια και τις προτάσεις και θα αναζητήσει αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες.
Η προοπτική συνεργασίας με ένα ιδιαίτερα σημαντικό και αξιόπιστο διεθνές fund αντανακλά τα αποτελέσματα των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών έναντι των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. “

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για πολλούς και διαφόρους λόγους που έχουν εκτεθεί εκάστοτε απ όλους τους ενασχολούμενους φορείς ιδίως προστασίας περιβάλλοντος, κάθε φορά η απάντηση είναι όχι ασφαλώς σε άλλη μια καταστροφή.
    Ας αφήσουμε και κάτι απρόσβλητο στα παιδιά μας , απ τις μέχρι τώρα οικονομικά αρρωστημένες αποφάσεις μας
    Εξ άλλου, η φτηνή δικαιολογία για μεταφορά κεφαλαιακών επενδύσεων σε άλλα περιβαλοντικώς υποβαθμισμένα σημεία της Αθήνας, μας βρίσκει ασυγκίνητους και εκ του ότι ποτέ δεν θα πραγματωθεί κάτι τέτοιο, για γνωστούς σε όλους μας πλείστους λόγους .-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.