Αρχική legacy Μετακινούμαστε έξυπνα, ζούμε καλύτερα

Μετακινούμαστε έξυπνα, ζούμε καλύτερα

Στις 22/9/2010 και ώρα 17:00, ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων σε επιβάτες ΜΜΜ που οργανώνει η ΤΡΑΜ Α.Ε.Κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης (16 έως 22 Σεπτεμβρίου), και συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης 22/9/2010 και ώρα 17:00 ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων σε επιβάτες ΜΜΜ που οργανώνει η ΤΡΑΜ Α.Ε., προωθώντας τη συνδυασμένη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς και ποδηλάτου.
Καλές διαδρομές με τραμ και ποδήλατο ασφαλώς!
Πρόκειται για μια ακόμη «πράσινη» δράση της εταιρείας υπό τη καθοδήγηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τη συνεργασία της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Ε.Μ.Π, που έχει ως σκοπό να προτείνει και να προωθήσει εναλλακτικές μορφές μετακίνησης των πολιτών.
Το πρόγραμμα «τραμ – ποδήλατο, παράλληλες διαδρομές» εντάσσεται στις ενέργειες που πραγματοποιούν φορείς και οργανισμοί για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης και σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τις 22 Σεπτεμβρίου (Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο) έως τις 31 Οκτωβρίου.
Οι επιβάτες κάθε ηλικίας θα μπορούν να παραλαμβάνουν ποδήλατα και κράνη από το περίπτερο της ΤΡΑΜ Α.Ε που θα εγκατασταθεί στην κεντρική είσοδο της Μαρίνας Φλοίσβου (απέναντι από τη στάση τραμ «ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ»).
Για τη δίωρη διάθεση των ποδηλάτων αρκεί μόνο η επίδειξη του ημερήσιου ακυρωμένου ενιαίου εισιτηρίου ΜΜΜ και η κατάθεση αστυνομικής ταυτότητας ή διπλώματος οδήγησης, στους υπαλλήλους της εταιρείας. Τα έγγραφα θα επιστρέφονται με την παράδοση των ποδηλάτων. Η διάθεση των ποδηλάτων θα γίνεται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 16:00 έως 19:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως 15:00.
Υπενθυμίζεται ότι το τραμ είναι το πρώτο μέσο μαζικής μεταφοράς που από την ημέρα που λειτούργησε επιτρέπει τη μεταφορά ποδηλάτων στα οχήματα, χωρίς περιορισμούς ημέρας και ώρας.
Για την επιτυχία του νέου πιλοτικού προγράμματος «τραμ – ποδήλατο, παράλληλες διαδρομές» η ΤΡΑΜ Α.Ε δεν επιβαρύνεται οικονομικά, χάριν στην ευγενική χορηγία της TSIRIKOS BIKES που διέθεσε δωρεάν τα ποδήλατα, τη LAMDA Flisvos Marina S.A. που φιλοξενεί το περίπτερο και το περιοδικό MBIKE το οποίο εκτύπωσε το επικοινωνιακό υλικό.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης είναι μία εβδομάδα αφιερωμένη στην προσπάθεια προώθησης τρόπων μετακίνησης πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικών όσον αφορά την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Με σύνθημα «Μετακινούμαστε έξυπνα ζούμε καλύτερα», φορείς και οργανώσεις επιχειρούν μια μόνιμη προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των πολιτών, μέσω της προώθησης αειφόρων τρόπων μετακίνησης και της συνετής χρήσης του αυτοκινήτου κατά τρόπο οικονομικό, ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό.
Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης συμμετέχουν 1468 πόλεις. Η Ελλάδα συμμετέχει επισήμως με πέντε πόλεις: Θεσσαλονίκη, Λαμία, Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Βέροια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.