Αρχική legacy Γιάννα Δεσποτοπούλου προς Νικήτα Κακλαμάνη “Γνωρίζετε τον αγώνα που δίνω, για την...

Γιάννα Δεσποτοπούλου προς Νικήτα Κακλαμάνη “Γνωρίζετε τον αγώνα που δίνω, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με διανοητική αναπηρία”

Γιάννα Δεσποτοπούλου προς Νικήτα Κακλαμάνη "Γνωρίζετε τον αγώνα που δίνω, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με διανοητική αναπηρία"Η κα. Γιάννα Δεσποτοπούλου στην απάντησή της, προς τον Νικήτα Κακλαμάνη, για την πλήρη κατανόηση του θέματος που προέκυψε από «διαρροές», επισυνάπτει την απάντηση στην Ένωση Ξενοδόχων ΑΘΗΝΩΝ – ΑΤΤΙΚΗΣ, καθώς και επιστολή που έλαβε από μητέρα αθλήτριας των Special Olympics.
Παράλληλα επισημαίνει στον Δήμαρχο Αθηναίων ότι: «Γνωρίζω τις ευαισθησίες σας,γνωρίζω την αγάπη σας για τους ξεχωριστούς αθλητές μας που έχει εκδηλωθεί με χίλιους τρόπους, όπως και σεις γνωρίζετε, τον Αγώνα που δίνω εδώ και είκοσι χρόνια, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με διανοητική αναπηρία, και την προσήλωσή μου στο να εξασφαλίσω γι΄αυτά δυνατότητες συμμετοχής στις δραστηριότητες της κοινωνίας μας και στη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει!»
Στην επιστολή της μητέρας της αθλήτριας των Special Olympics προς την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, ξεχειλίζει η αγωνία της, για την ενδεχόμενη παραμονή του παιδιού της στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων αναφέρει προς την κα. Δεσποτοπούλου: «Αντιλαμβάνεστε ότι κάποια επεισόδια, ακραία γεγονότα, διαμαρτυρίες, συμπλοκές, βίαιες κινητοποιήσεις ή όποιο άλλο αρνητικό γεγονός, τι επιπτώσεις θα έχουν στην νοητική, ψυχική, συναισθηματική και κοινωνική κατάσταση τους;;;;;;; Εμείς σας εμπιστευόμαστε (χρόνια τώρα) τους αθλητές διότι γνωρίζουμε τον αγώνα σας γι΄αυτά τα άτομα!! Και μένουμε και εμείς όπως και οι οικογένειες μας πολύ ευχαριστημένοι από το έργον και την αγάπη που δείχνετε.
Αγαπητή κα Γιάννα είστε βεβαία ότι μετά από κάποιο άσχημο γεγονός ή συμβάν που θα δουν, βιώσουν ή ακούσουν τα παιδιά μας, θα επιστρέψουν στην αγκαλιά μας χαρούμενα, ευτυχισμένα, εμπλουτισμένα με νέες εμπειρίες και ευχάριστες αναμνήσεις; Θα κοιμούνται ή θα μονολογούν, θα έχουν εφιάλτες, κλάματα φοβίες, εσωστρέφεια, έλλειψη εμπιστοσύνης και ανασφάλειας; Δηλ. θα πάνε πίσω στην πορεία της υγείας τους. Θέλετε να καταστρέψετε ότι καλό τους προσφέρετε με μια τέτοια απόφαση; επιτρέψτε μου, θα τα πάτε στη φωλιά του λύκου. Παρακαλώ μην υποχωρήσετε έναντι οποιουδήποτε κόστους και οποιασδήποτε πίεσης. Εμείς ήμαστε δίπλα σας, κοντά σας για ότι μας χρειαστείτε για το γενικό καλό των παιδιών μας, και πάντα για την βελτίωση των παιδιών μας ως προς την ψυχική, νοητική και κοινωνική τους θέση».
Για το θέμα η Οργανωτική Επιτροπή «ΑΘΗΝΑ 2011» επισημαίνει ότι η φιλοξενία των συγκεκριμένων αθλητών Special Olympics, απαιτεί περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας και αυξημένων δυνατοτήτων ευχερούς μετακίνησης προς τους αγωνιστικούς χώρους του Ελληνικού και του Σ.Ε.Φ., (110 πούλμαν στο κέντρο της Αθήνας σε ώρες αιχμής είναι αδύνατον) αλλά και αισθητικά ευχάριστο, ώστε να συμβάλλει στην εξωστρέφεια των αθλητών με διανοητική αναπηρία, που είναι τελικά και το ζητούμενο.
Οι περιοχές του καθεαυτό κέντρου της Αθήνας, που αναμφίβολα θα αποτελέσουν τον πόλο έλξης όλων των άλλων κατηγοριών επισκεπτών το καλοκαίρι του 2011, δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται σήμερα και πάντως δεν ανταποκρίνονται στον επιθυμητό βαθμό, στις παραπάνω ιδιαίτερες προδιαγραφές. Την εκτίμηση αυτή, συμμερίζεται απόλυτα και η Διεθνής Επιτροπή Special Olympics και τούτο δεν αναφέρεται τυχαία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.