Αρχική legacy Από την Θράκη ξεκίνησε η φλόγα για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics...

Από την Θράκη ξεκίνησε η φλόγα για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics της Βαρσοβίας

Στις Φέρες, του Νομού Έβρου, άναψε η Φλόγα για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics 2010 της ΒαρσοβίαΣτις Φέρες, του Νομού Έβρου, σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2010, στις 11 το πρωί, άναψε η Φλόγα της Πίστεως, Αγάπης, και Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, που θα φιλοξενηθούν στη Βαρσοβία της Πολωνίας, από 18 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου 2010. Από τη Θράκη αυτή τη φορά, θα αρχίσει την Ευρωπαϊκή του πορεία το αιώνιο σύμβολο της συναδέλφωσης των λαών. Περιλαμβάνει σταθμούς σε διάφορες πόλης της Γηραιάς Ηπείρου(Κωνσταντινούπολη, Λουμπλιάνα, Λισσαβώνα, Λουξεμβούργο, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες), μέχρι να περάσει τα σύνορα της Πολωνίας.
Κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας, της Πολωνίας και οι τοπικοί «άρχοντες» του νομού Έβρου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της προέδρου των Special Olympics Ελλάς κ. Γιάννας Δεσποτοπούλου, να παρευρεθούν στην τελετή.
Στην τελετή επίσης, παρέστησαν μέλη του Ελληνικού και Πολωνικού Κοινοβουλίου και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics 2010, πρέσβεις, εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, αθλητικού και επιχειρηματικού χώρου, καθώς και αθλητές των Special Olympics Ελλάς από τη Βόρειο Ελλάδα.
Αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας, η διεθνής ομάδα λαμπαδηδρόμων με ένα Πολωνό αθλητή των Special Olympics, υποστηριζόμενη από 20 Έλληνες Αστυνομικούς από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, μέλη του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Φερών και αθλητές των Special Olympics ξεκίνησε να μεταφέρει τη Φλόγα σε διάφορα σημεία του Έβρου.
Στις 14 Σεπτεμβρίου, η Φλόγα θα φτάσει στον τελικό της προορισμό, στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. Θα την υποδεχτούν 115 Φρουροί της Φλόγας, και αθλητές των Special Olympics, συνοδεία μεγάλου αριθμού φιλάθλων. Τις επόμενες τρεις ημέρες, θα περιοδεύσει τη χώρα, καθώς θα περάσει από τις 56 πόλεις της Πολωνίας, που θα φιλοξενήσουν τις αποστολές πριν το μεγάλο ραντεβού, τοτ τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Στις 18 Σεπτεμβρίου, η Φλόγα θα κατευθυνθεί στο στάδιο της Λέγκια, για την Τελ τελετή Έναρξης των Αγώνων. Η Αφή του Βωμού, θα αποτελέσει και το αποκορύφωμα της τελετής. Η Τελι τελική Πορεία της Φλόγας στην Πολωνία, τελεί υπό την προστασία του Αρχηγού της Πολωνικής ΑσΑΑστυνομίας κ.Andrzej Matejuk και την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κου Jerzy MilSMiller
Η Ελληνική Αποστολή θα αναχωρήσει για την Πολωνία στις 15 Σεπτεμβρίου 2010 για να συμμετάσχει, μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, ως φιλοξενούμενη των διοργανωτών, σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κρακοβία στο πλαίσιο του Προγράμματος “Host Town” 2010
Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Βαρσοβίας, τα Special Olympics Ελλάς, θα συμμετάσχουν με 90μελή αποστολή τα μέλη της οποίας θα λάβουν μέρος σε 8 αθλήματα και συγκεκριμένα: Στίβος, Αντιπτέριση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντισφαίριση, Μπόoυλινγκ, Δυναμική Άρση Βαρών, Ποδόσφαιρο 7χ7 Γυναικών και Καλαθοσφαίριση Ένταξης Γυναικών.
Συνολικά, θα λάβουν μέρος 1.600 αθλητές, 600 προπονητές, 2.000 εθελοντές, και θα παρευρεθούν 25.000 μέλη των οικογενειών τους από 57 Ευρωπαϊκές χώρες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.