Αρχική Exhibitions H Alfa Romeo τιμώμενη μάρκα στο 60ο Concours d’ Elegance του Pebble...

H Alfa Romeo τιμώμενη μάρκα στο 60ο Concours d’ Elegance του Pebble Beach

Alfa RomeoΗ ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Alfa Romeo, η οποία φέτος γιορτάζει τα εκατό της χρόνια, θα είναι η τιμώμενη μάρκα στο 60ο Concours d’ Elegance, στο Pebble Beach της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, την Κυριακή 15 Αυγούστου 2010. (www.pebblebeachconcours.net)
Θεωρούμενο ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στην ατζέντα των αυτοκινητιστών, το Concours d’ Elegance του Pebble Beach θα πραγματοποιηθεί στο διάσημο 18ο διάδρομο του γηπέδου γκολφ στο Pebble Beach. 200 περίπου από τα πλέον βραβευμένα συλλεκτικά αυτοκίνητα από όλο τον κόσμο, με κριτήριο την υπεροχή τους, την ιστορική ακρίβεια, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το στιλ τους, έχουν προσκληθεί να διαγωνιστούν για τον διακεκριμένο τίτλο «Best in Show».
Ανάμεσά τους θα βρίσκονται πολλά εξαιρετικά μοντέλα Alfa Romeo που ανήκουν σε ιδιώτες. Ένας σημαντικός αριθμός ιστορικών Alfa θα μεταφερθούν από το Museo Storico (Ιστορικό Μουσείο) της Alfa Romeo, στο Αρέζε της Ιταλίας, για να λάβουν τη θέση τους ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα της ελίτ. Συνολικά επτά ανεκτίμητα μουσειακά μοντέλα Αlfa Romeo θα εκτίθενται στο Concours d’ Elegance του Pebble Beach -από την πρώτη Alfa 24 ΗΡ του 1910, μέχρι τη μοναδική Disco Volante spider του 1952.
Kατασκευασμένη το 1910, η ALFA 24 HP ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με το σήμα της ALFA μετά την ίδρυση της εταιρείας στο Μιλάνο στις 24 Ιουνίου 1910. Το μοντέλο αυτό διακρίθηκε από την αρχή για τον προηγμένο μηχανολογικό εξοπλισμό του, τις επιδόσεις του και την οδηγική απόλαυση -ιδιότητες με τις οποίες ταυτίστηκε εν συνεχεία η Alfa Romeo.
Ο «ιπτάμενος δίσκος» Disco Volante spider του 1952, μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα, που πήρε εύστοχα το όνομά του από το μοναδικό του ντιζάιν, δεν ήταν μόνο ένα πραγματικό χάρμα οφθαλμών, αλλά διέθετε επίσης εξαιρετικές επιδόσεις και χειρισμό χάρη στο ελαφρύ αμάξωμα και την τέλεια ισορροπία ισχύος/βάρους, όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από μια Alfa Romeo.
Μεταξύ των θρυλικών Alfa Romeo που παρουσιάζονται, περιλαμβάνεται η RL Targa Florio – η οποία πήρε την πρώτη θέση στο Targa Florio του 1923, και ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που εγκαινίασε το διάσημο σήμα της Alfa με το τετράφυλλο τριφύλλι (Quadrifoglio Verde). Tο Gran Premio Tipo A, το πρώτο single-seater αγωνιστικό αυτοκίνητο της Alfa που κέρδισε το Coppa Acerbo του 1931, και ο διάδοχός του, το Tipo B (P3) σε μια αεροδυναμικά σχεδιασμένη έκδοση που πήρε την πρώτη θέση στο IV Internationales Avusrennen του 1934 με την εκπληκτική μέση ταχύτητα των 128 μιλίων την ώρα.
Η φετινή διοργάνωση του Concours d’ Elegance στο Pebble Beach συμπίπτει με την 60η επέτειο του Gran Premio Tipo 158 ‘Alfetta’ του 1938 -το πρώτο αυτοκίνητο που τερμάτισε στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1, ένα πραγματικά μοναδικό επίτευγμα. Μια ακόμη θρυλική Alfa Romeo που θα παρουσιαστεί είναι η 8C 2900 B Lungo. Κατασκευασμένο το 1938 και σχεδιασμένο από την Touring, αυτό το γαλάζιου χρώματος, μαζικής παραγωγής κουπέ πήρε την πρώτη θέση στο Mille Miglia του 1947, σημειώνοντας την 11η νίκη της Alfa Romeo στη διάσημη κούρσα των «χιλίων μιλίων», γεγονός που αποτελεί αξεπέραστο ρεκόρ. Το μοντέλο πήρε το όνομά του, «Lungo», από το μακρύ μεταξόνιο του 8C.
Τα εξαιρετικά αυτά δείγματα από την κληρονομιά της Alfa Romeo που εκτίθενται στο 60ο Concours d’ Elegance του Pebble Beach, πρόκειται αναμφισβήτητα να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το πάθος και τη μηχανική τελειότητα για τα οποία φημίζεται η ιταλική φίρμα.
Μουσειακά μοντέλα της Alfa Romeo που θα παρουσιαστούν στο φετινό Concours d’ Elegance του Pebble Beach:
A.L.F.A. 24 HP, 1910
RL Targa Florio, 1923
Gran Premio Tipo A, 1931
Gran Premio Tipo B – “P3” aerodinamica, 1934
Gran Premio Tipo 158 “Alfetta”, 1938
8C 2900 B Lungo, 1938
1900 C52 Disco Volante spider, 1952

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.