Αρχική legacy Το Facebook μηνύει ένα site για Δασκάλους για τη χρήση της λέξης...

Το Facebook μηνύει ένα site για Δασκάλους για τη χρήση της λέξης “Book”

Το Facebook μηνύει μια εταιρεία που ονομάζεται Teachbook, η οποία έχει ένα site κοινωνικής δικτύωσης για  εκπαιδευτικούς, προφανώς επειδή έχει “Book” στο όνομά του και «ανταγωνίζεται» με το Facebook. Το Teachbook περιγράφεται ως «επαγγελματική κοινότητα για τους εκπαιδευτικούς». Ακούγεται σαν μια απειλή για την ύπαρξή του Facebook; αναφέρει ο αρθρογράφος Chris Crum.Ο Ryan Tate στο Valleywag εμπνέεται από κάποια ειρωνεία, λέγοντας: «Φανταστείτε: Κάποιος σχίζει από το όνομα ενός υπάρχοντος κοινωνικού εργαλείου δικτύωσης για το website του. Μα αυτό δεν έχει γίνει από το 2004, όταν κάποιο πιτσιρικάς στο Harvard καταχώρησε “TheFacebook.com” ενώ η διοίκηση του κολλεγίου ήδη ανέπτησαν δικό τους «online facebook».”

Η αγωγής αρχίζει ως εξής:

Το Facebook έχει γίνει ένα παγκόσμιο κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό φαινόμενο. Με τη φήμη έρχεται και η απομίμηση.

και προσθέτει…

To Facebook παραθέτει τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία, για τους οποίους οι άλλοι δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τη λέξη “Book” στα ονόματά τους:

– Facebook έχει πάνω από 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες
– Οι χρήστες δαπανούν πάνω από 700 δισεκατομμύρια λεπτά ανά μήνα για Facebook.com.
– Facebook είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές site στις ΗΠΑ
– Περισσότεροι από 150 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, έρχονται σε επαφή με το FB μέσω τρίτων sites κάθε μήνα
– Πάνω από ένα εκατομμύριο sites έχουν υλοποιηθεί εργαλεία  στο Facebook θέτει στη διάθεση
– Μέσω του Facebook, οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν με πάνω από 900 εκατομμύρια αντικείμενα (ατομικές και σελίδες κοινότητας, σελίδες ομάδων και εκδηλώσεων) και 30 δισεκατομμύρια περιεχόμενα (συνδέσμων, ειδήσεων, blog posts, σημειώσεις, φωτογραφικά άλμπουμ, κλπ.).

Ο Chris Crum συνεχήζει, “Με αυτή τη λογική, άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν είτε “Face” ή “Book” μπορεί να έχουν να φοβηθούν…”

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Facebook ξεκίνησε την υπηρεσία “Facebook Places”, παρόλο που η Google (άμεσος ανταγωνιστής τους) είχαν ήδη την υπηρεσία που ονομάζεται “Google Places”.

Πηγή άρθρου: http://bit.ly/cVXyz8 του Chris Crum

Σελίδα σχολίων του πρωτότυπου άρθρου http://bit.ly/blcRco

Το άρθρο κλείνει “Does Facebook have a case?”

Εσείς τι λέτε;  Γράψτε μας τα σχόλια σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.