Αρχική legacy Σύνδεσμοι Γραφείων Ταξιδίων Κέρκυρας, Ρόδου και Κρήτης: “Αδυνατούμε να καταβάλουμε τις υποχρεώσεις...

Σύνδεσμοι Γραφείων Ταξιδίων Κέρκυρας, Ρόδου και Κρήτης: “Αδυνατούμε να καταβάλουμε τις υποχρεώσεις μας”

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών πρακτόρων Κέρκυρας, η  Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, και ο Σύνδεμσος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης έστειλαν ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία επισημαίνουν όπως οι ίδιοι γράφουν “Κύριε Υπουργέ, Από όλα τα ανωτέρω δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι τα γραφεία μας οδεύουν προς την τελική χρεοκοπία “

Σας πραθέτουμε την ανοικτή επιστολή

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς
Κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Υπουργό Οικονομικών

Κοινοποίηση: κα Λούκα Κατσέλη – Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Κ. Παύλο Γερουλάνο – Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Κ. Δημήτρη Ρέππα – Υπουργό Υποδομών, μεταφορών και Δικτύων ΓΕ.ΠΟΕΤ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΜΜΕ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Βρισκόμαστε στην πού δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τα μέλη των Ενώσεων μας Κρήτης – Ρόδου και Κέρκυρας, σύντομα δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν το Φ.Π.Α., τις ασφαλιστικές εισφορές και τις δανειακές τους υποχρεώσεις για κεφάλαια κίνησης και για επιστροφή του ΤΕΜΠΜΕ προς τις τράπεζες.
Οι λόγοι που συρρίκνωσαν τον τζίρο μας είναι γνωστοί σε όλους σας, αλλά οφείλουμε να τους επαναλάβουμε.
Αρχίσαμε στα τέλη Απριλίου από την σκόνη του Ηφαιστείου, λόγω της οποίας ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις με χιλιάδες τουρίστες να μην φθάνουν στα νησιά μας, αποτέλεσμα τα γραφεία μας καθώς και τα ξενοδοχεία να υποστούν τεράστια ζημιά.
Συνεχίσαμε με τις απεργίες των ναυτεργατών και των πλοηγών καθώς και τα έκτροπα στα λιμάνια, στα πλοία γραμμής και στα κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα σε συνάρτηση της μη ολοκληρωτικής άρσης του Cabotage, τα κρουαζιερόπλοια να σηκώνουν άγκυρα με πλώρη τα λιμάνια της Τουρκίας.
Οι απεργίες και οι καταλήψεις των αρχαιολογικών χώρων μας ανάγκασε δεκάδες φορές να ακυρώσουμε οργανωμένες εκδρομές, από τις οποίες τα γραφεία μας βιοπορούν και επιβιώνουν οικονομικά. Οι ξαφνικές αυξήσεις του Φ.Π.Α., διαφορά που επιβάρυνε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Ακολουθούν τώρα η λευκή απεργία των Ελεγκτών οι οποίοι ταλαιπωρούν τους επιβάτες με τεράστιες καθυστερήσεις και αλλοιώνουν τα προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών, με αποτέλεσμα μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Καταλαβαίνεται τη ζημιά των γραφείων μας εάν μια πτήση αντί στις 12 το μεσημέρι έρχεται στις 5 το απόγευμα και τους 150 επιβάτες της τους έχουμε ήδη μεταφέρει από τις 11 το πρωί στο αεροδρόμιο, τα λεωφορεία μας μένουν καθηλωμένα σε αναμονή 6 και πλέον ωρών για να εισπράξουν 100E, αξία του συγκεκριμένου transfer.
Την χαριστική βολή μας δίνει τώρα η απεργία των φορτηγών και βυτιοφόρων καυσίμων.
Εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί ακόμη 24 ώρες τα τουριστικά λεωφορεία θα σβήσουν τις μηχανές με επιβάτες ή χωρίς. Οι επιβάτες θα μείνουν στα ξενοδοχεία και στα αεροδρόμια. Τα ξενοδοχεία θα σβήσουν τα μηχανοστάσια τους που λειτουργούν με πετρέλαιο, τις κουζίνες τους, τα air-conditioning και άλλες μηχανές, που παίζουν ρόλο στην λειτουργία τους.
Τέλος το χειρότερο είναι ότι θα ακινητοποιηθούν οι χιλιάδες των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με επιβάτες – τουρίστες σε FLY – DRIVE προγράμματα ανά την Ελλάδα, ζητώντας από εμάς τους Πράκτορες αντιπροσώπους των γραφείων του εξωτερικού να τους καλύψουμε κάθε πρόσθετο έξοδο, καθώς και την επιστροφή της αξίας ενοικίασης, ασχέτως εάν έχουν πληρώσει στο εξωτερικό.
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα σκάφη αναψυχής.
Κύριε Υπουργέ,
Από όλα τα ανωτέρω δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι τα γραφεία μας οδεύουν προς την τελική χρεοκοπία και τα μέλη μας ζητούν επειγόντως να κατεβάσουμε 1.000 λεωφορεία μπροστά στην Βουλή και να σας δώσουμε τα κλειδιά.
Δεν είμαστε ειδικοί να σας υποδείξουμε την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον τουρισμό μας, όμως εσείς που νομοθετείται θα πρέπει να έχετε και τον τρόπο να βρείτε τις κατάλληλες λύσεις χωρίς να αποκλείουμε και το μέτρο της επιστράτευσης, όπου αυτό είναι δυνατόν, πριν να είναι πού αργά.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Αδυνατούμε να καταβάλουμε τις υποχρεώσεις μας”-Σύνδεσμοι Γραφείων Ταξιδίων Κέρκυρας, Ρόδου και Κρήτ…

    Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών πρακτόρων Κέρκυρας, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, και ο Σύνδεμσος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης έστειλαν ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία επισημαίνουν όπως οι ίδιοι γράφουν Κύριε Υπο…

  2. Αδυνατούμε να καταβάλουμε τις υποχρεώσεις μας-Σύνδεσμοι Γραφείων Ταξιδίων Κέρκυρας, Ρόδου και Κρήτης…

    Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών πρακτόρων Κέρκυρας, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, και ο Σύνδεμσος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης έστειλαν ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία επισημαίνουν όπως οι ίδιοι γράφουν Κύριε Υπο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.