Αρχική Festival Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Νομαρχία Πειραιά

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Νομαρχία Πειραιά

Στα Κύθηρα, την Αίγινα και το γειτονικό γραφικό νησάκι του Αγκιστρίου για τρεις συνεχείς ημέρες η Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά με Διευθυντή της τον διεθνούς φήμης σολίστ του σαξοφώνου Θεόδωρο Κερκέζο, θα δώσει ξεχωριστές μουσικές συναυλίες με ακούσματα υψηλής αισθητικής. Ερμηνεύοντας έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών, όπως των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Piazzolla, Rota, Blubeck κ.ά.

Η Ορχήστρα Σαξοφώνων θα εμφανιστεί την Παρασκευή 27/8/2010 στο Αγκίστρι και στις 28 και 29/8/2010 στην Αγία Μαρίνα Αίγινας και στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας.

Την ίδια ημέρα με την εμφάνιση της Ορχήστρας Σαξοφώνων στην Αγία Μαρίνα της Αίγινας, το Σάββατο 28/8/2010, η μούσα της μουσικής θα κάνει στάση και στην αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, στην Ύδρα και συγκεκριμένα στο Κάστρο του Κάβου όπου θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση Cargo από την Πέμη Ζούνη και την Ελένη Πέτα. Οι δύο αγαπημένες ερμηνεύτριες, με τη συνοδεία πέντε σολίστ και ενός χορευτή θα μας οδηγήσουν σε ένα μαγευτικό ταξίδι από τις φαβέλες της Λατινικής Αμερικής ως τα πλακόστρωτα των υπαίθριων τραγουδιστών της Ευρώπης και από τις αγαπημένες κινηματογραφικές μελωδίες μέχρι τα νανουρίσματα της Ανατολής. Συνομιλούν, τραγουδούν, χορεύουν, σε μια ξεχωριστή παράσταση που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως καλλιτεχνική αποπλάνηση…

Την Κυριακή 29/8/2010, από την Αίγινα και τα Κύθηρα θα μεταβούμε, στη Σαλαμίνα και στο Ευριπίδειο Θέατρο όπου η αγαπημένη ερμηνεύτρια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, η Λόρνα θα παρουσιάσει το musical “Χθες, σήμερα, πάντα”. Χωρισμένη σε 4 θεματικές ενότητες, αφιερωμένες στην Παλιά Αθήνα, στο Παρίσι, στις θρυλικές μελωδίες του Hollywood και στον ελληνικό κινηματογράφο η μουσικοθεατρική παράσταση θα κρατήσει για δύο περίπου ώρες συντροφιά στο φιλοθεάμων κοινό σε κλίμα νοσταλγικό αλλά και κεφάτο, με εναλλαγές ρομαντικές και εύθυμες.
Ο πολιτιστικός Αύγουστος θα μας αποχαιρετίσει τη Δευτέρα 30/8/2010 με δύο ξεχωριστές συναυλίες που θα λάβουν χώρα στην παλιά Κοκκινιά του Πειραιά και στην Ψήφτα της Τροιζήνας.
Συγκεκριμένα στην πλατεία Νεράιδας της Παλιάς Κοκκινιάς ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καββαδία, θα μας ταξιδέψει σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση περιστοιχισμένος από δύο γνωστούς και καταξιωμένους ερμηνευτές, με τους οποίους έχει συνδεθεί στενά στην μακρόχρονη μουσική του διαδρομή. Τον Χρήστο Θηβαίο που θα ερμηνεύσει τραγούδια τόσο του Θ. Μικρούτσικου, όσο και από την προσωπική του δισκογραφία και τον Γιάννη Κούτρα πρώτο ερμηνευτή του “Σταυρού του Νότου”.
Την ίδια ημέρα στην παραλία Μεταμόρφωσης στην Ψήφτα της Τροιζήνας ο Κων/νος Μάτσικας και οι “So …Biz” γεμάτοι ορμή και ζωντάνια θα παρουσιάσουν το νεανικό τους πρόγραμμα “Ρόδα, τσάντα και κιθάρα tour 2010”. Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό και ευχάριστο πρόγραμμα, βασισμένο σε σύγχρονα αλλά και κλασικά ροκ ακούσματα, τα οποία αναμιγνύονται με διαφορετικά είδη μουσικής όπως funk, disco, soul και reggae.
Η είσοδος σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις της Νομαρχίας Πειραιά για το κοινό είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης είναι 21.00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.