Αρχική legacy Ο Νικητιάδης στην Χαλκιδική

Ο Νικητιάδης στην Χαλκιδική

ο Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης στην νομαρχία ΧαλκιδικήςΤη νέα στρατηγική της Κυβέρνησης στον τομέα του Τουρισμού παρουσίασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης στους εκπροσώπους της Τοπικής αυτοδιοίκησης και τους τουριστικούς φορείς του νομού Χαλκιδικής στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νομαρχία, παρουσία των βουλευτών του νομού κ.κ. Δριβελέγκα, Λαφαζάνη και Βαγιωνά και του Νομάρχη κ. Αστέριου Ζωγράφου.
Τον Υφυπουργό υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο Νομάρχης Χαλκιδικής προσφέροντας του ως αναμνηστικό δώρο το αντίγραφο προτομής του Αριστοτέλη, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε παρουσιάσθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός.
Ο κ. Νικητιάδης ευχαρίστησε το Νομάρχη Χαλκιδικής και όλους τους παριστάμενους για τη συμμετοχή τους  στην σύσκεψη τονίζοντας την υποχρέωση των μελών της Κυβέρνησης να βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό των επαγγελματιών καταγράφοντας τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν και φροντίζοντας να δίνονται λύσεις άμεσα και αποτελεσματικά.
Ο κ. Νικητιάδης αφού ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε ο τουρισμός της χώρας σε τόσο κρίσιμη καμπή επανέλαβε τον στόχο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με την εφαρμογή μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής που θα προσφέρει τη δυνατότητα να έρχονται επισκέπτες στη χώρα 52 εβδομάδες το χρόνο, σε συνδυασμό με την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε προορισμού ξεχωριστά και την πληθώρα επιλογών από μια σειρά εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Στην εφαρμογή αυτής της νέας στρατηγικής ο κ. Νικητιάδης ζήτησε την υποστήριξη και τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο χώρο του τουρισμού υπογραμμίζοντας ότι αν δεν υπήρχαν μια σειρά από ατυχή γεγονότα και συγκυρίες η φετινή τουριστική περίοδος θα ολοκληρωνόταν με αύξηση που μπορούσε να φτάσει και το 10% συγκριτικά με τα στοιχεία του 2009.
Αναφερόμενος ο Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού στα επίσημα στοιχεία που αφορούν στις καταγεγραμμένες αφίξεις από την αρχή του χρόνου έως και τον Ιούλιο σε όλη τη χώρα είπε οτι η μείωση φτάνει στο 1,2% ενώ στα έσοδα το αντίστοιχο ποσοστό για την ίδια περίοδο υπολογίζεται σε -7,5%.
Ακολούθως ο κ. Νικητιάδης τόνισε την αναγκαιότητα αλλαγής ρόλου του ΕΟΤ με βασικό προσανατολισμό την ενεργοποίηση του προσωπικού στην προσέλκυση νέων επισκεπτών στη χώρα μας αναφέροντας ότι υπάρχουν γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό όπου οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν ούτε τη γλώσσα της χώρας εις την οποία εργάζονται!
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Νικητιάδης με αφορμή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε την πάγια θέση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το σύστημα all inclusive λέγοντας ότι ουδέποτε υπήρξε σκέψη κατάργησης του ειδικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την οικονομία της χώρας.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής ο οποίος υπογράμμισε την απουσία αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού Τουρισμού για την  προβολή της Χαλκιδικής μέσα από κάποια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή αλλά και τη διευκόλυνση στην έκδοση βίζας για τους επισκέπτες που έρχονται από Ρωσία.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων Χαλκιδικής ζήτησε από τον Υφυπουργό να παραταθεί η προθεσμία για την Λειτουργική Τακτοποίηση των καταλυμάτων ώστε να προλάβουν να συμμετάσχουν εκατοντάδες ιδιοκτήτες δωματίων στο νομό οι οποίοι δεν πρόλαβαν την προθεσμία ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ρύθμισης για την κατοχύρωση των διακριτικών τίτλων στα ενοικιαζόμενα δωμάτια ώστε να πάψει το φαινόμενο σε μια περιοχή να λειτουργούν δεκάδες επιχειρήσεις με την ίδια επωνυμία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών επισήμανε την μεγάλη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν όσοι προτίθενται να προχωρήσουν σε επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού και ειδικότερα στην κατασκευή και λειτουργία γηπέδων γκολφ.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που έθεσαν οι τουριστικοί φορείς αλλά και οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη και δεσμεύτηκε για την άμεση επεξεργασία τους από το επιτελείο των συνεργατών του. Αμέσως μετά ο κ. Νικητιάδης επισκέφθηκε  τα εμπορικά και τα τουριστικά καταστήματα στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής όπου συνομίλησε με τους καταστηματάρχες αλλά και δεκάδες τουρίστες καταγράφοντας τις εντυπώσεις των τελευταίων από τις διακοπές τους στη χώρα μας. Οι συσκέψεις του Υφυπουργού
Πολιτισμού και Τουρισμού με τουριστικούς φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.