Αρχική legacy Μαραθώνιος “η αυθεντική διαδρομή” 2.500 χρόνια μετά

Μαραθώνιος “η αυθεντική διαδρομή” 2.500 χρόνια μετά

Athens classic marathon64 ημέρες έμειναν από την εκκίνηση ενός μοναδικού αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2010

Ο 28ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών στην μεγάλη επετειακή διοργάνωση των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Αν κάποιος ρωτήσει τι έγινε το 490π.Χ. οι απαντήσεις των περισσότερων θα αφορούν στον ημεροδρόμο στρατιώτη που λέγεται ότι σε συνέχεια της νίκης των Αθηναίων στη Μάχη του Μαραθώνα μετέφερε, τρέχοντας από το Μαραθώνα στην Αθήνα, το μήνυμα της νίκης και ξεψύχησε ψιθυρίζοντας «Νενικήκαμεν».
Για να τιμήσει τον άθλο αυτού του δρομέα-στρατιώτη και του θρύλου του που αποτέλεσε την αφορμή για να γεννηθεί το αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου, ο ΣΕΓΑΣ προετοιμάζεται, αποδίδοντας τεράστια σημασία και σεβασμό στο γεγονός αυτό, για τον εορτασμό της επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα κατά τη διάρκεια του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών που θα λάβει χώρα στις 31 Οκτωβρίου 2010.
Εκτός του Μαραθωνίου Δρόμου και των άλλων Αγώνων Δρόμου του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, η συμμετοχή στους οποίους αναμένεται να ξεπεράσει φέτος κάθε προσδοκία, η επέτειος των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα ήταν και η αφορμή για τη διεξαγωγή στην Αθήνα του 18ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Μαραθωνίων Δρόμων που θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Οκτωβρίου 2010, παράλληλα με το 4ο Συμπόσιο Μαραθωνίων Δρόμων AIMS-IAAF.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, ο ΣΕΓΑΣ προγραμματίζει ήδη μια μεγάλη εκδήλωση, ανοικτή στο κοινό, δύο μέρες πριν τον αγώνα του 2010, η οποία θα είναι ένα πραγματικό ταξίδι 2.500 χρόνων μέσα στο χρόνο και στην ιστορία, ένας φόρος τιμής στο παρελθόν με το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα αλλά και το μέλλον του Μαραθώνιου Κινήματος.

Πηγή ΣΕΓΑΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι μεγάλη μας τιμή που θα αγωνισθούμε σε αυτόν τον τόσο ιστορικό επετειακό δρόμο.
    Είναι επίσης μια μεγαλη ευκαιρία να αρχίσει η απογραφή όλων των αθλητών μεγάλων αποστασεων στην Ελλαδα. Ένα μητρώο των αθλητών που πραγματικά χαίρονται τον υγειή αθλητισμό.
    Καλή επιτυχία στον ΣΕΓΑΣ. Καλή επιτυχία στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.