Αρχική Hotels Συνάντηση με την Νομάρχη Ηρακλείου είχε το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων...

Συνάντηση με την Νομάρχη Ηρακλείου είχε το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου

Συνάντηση με το νέο πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου κ. Ανδρέα Μεταξά είχε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, συμμετείχαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, καθώς και ο εντεταλμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος σε θέματα τουριστικής προβολής κ. Δημήτρης Χρονάκης.
“Η Κρήτη μπροστά ενιαία και αδιαίρετη” είναι το μήνυμα που προέκυψε από τη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία του συγκρητισμού σε ό,τι αφορά την τουριστική προβολή του τόπου μας.

Η κ. Σχοιναράκη ενημέρωσε τον κ. Μεταξά για τις καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσουν από κοινού οι τέσσερις Νομαρχίες του νησιού, προκειμένου να δώσουν ώθηση όχι μόνο στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος, αλλά και στην προώθηση των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη διανομαρχιακή, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία “Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας” και το “Σήμα Ποιότητας Κρητικών Προϊόντων”, καθώς και στην επίτευξη της ένταξης της Κρήτης ως ενιαίου προορισμού στο πρόγραμμα καταγραφής προορισμών αριστείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.
Από την πλευρά του ο κ. Μεταξάς επεσήμανε τη σημασία στήριξης κάθε προσπάθειας σύζευξης του τουριστικού με τον αγροτικό τομέα, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ένωση θα βρίσκεται στο πλευρό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε κάθε ενέργεια που αφορά στην τουριστική προβολή του τόπου, μέσα και από τη διοργάνωση κοινών δράσεων.
Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: “Είχαμε μια εθιμοτυπική αλλά με ουσιαστικό περιεχόμενο συνάντηση με τη νεοεκλεγμένη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου. Είναι σημαντικό για μας το ότι στηρίζουν τις δράσεις μας στο κομμάτι της τουριστικής προβολής και μπορούμε να έχουμε συνεργασία μαζί τους, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία τους. Ταυτόχρονα, μιλήσαμε για το κομμάτι των αγροτικών προϊόντων γιατί, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, ο αγροτικός και ο τουριστικός είναι τομείς αλληλένδετοι.
Επιπλέον αναφερθήκαμε στην ένταξη της Κρήτης στους προορισμούς αριστείας και στη δουλειά που γίνεται από τις τέσσερις Νομαρχίες μέχρι τώρα. Τέλη Αυγούστου θα βρίσκονται εδώ οι εκπρόσωποι του SMED από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού προκειμένου, μετά την επεξεργασία των στοιχείων που τους έχουν σταλεί από όλες τις Νομαρχίες να συζητήσουν με τους εμπλεκόμενους φορείς και σε συνεργασία μαζί μας να προγραμματιστούν τα επόμενα βήματα διαμόρφωσης ενός κοινού πλάνου υλοποίησης.
Σε αντίστοιχα παραδείγματα περιοχών που εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η τουριστική κίνηση ανέβηκε κατακόρυφα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι τα έργα που πρέπει να γίνουν σε κάθε περίπτωση για να υπάρχει το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα μπορούν να ενταχθούν εξ ολοκλήρου σε ειδικά προγράμματα, όπως συνέβη για παράδειγμα στην Πορτογαλία, όπου το πακέτο περιελάμβανε έργα ύψους 30 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση”.
Από την πλευρά του ο κ. Μεταξάς ανέφερε: “Από τις απόψεις που ανταλλάξαμε με τη Νομάρχη, την κ. Σχοιναράκη, φάνηκε ότι έχουμε απόλυτο συντονισμό και πιστεύω βαθύτατα ότι η Νομαρχία βοηθά στη σωστή προώθηση του ενιαίου προορισμού που όλοι συμφωνούμε ότι είναι η Κρήτη και όχι μεμονωμένα το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο τα Χανιά ή το Λασίθι. Πρέπει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί γιατί υπάρχει γύρω μας φοβερός ανταγωνισμός από την Τουρκία, την Αίγυπτο, εξίσου όμορφα μέρη με εξίσου πολύ μεγάλη ιστορία.
Τα τελευταία γεγονότα της απεργίας των βυτιοφόρων δεν επηρέασαν άμεσα την τουριστική κίνηση, αλλά θα την επηρεάσουν αργότερα, γιατί ουσιαστικά φτιάξαμε δυσαρεστημένους πελάτες. Από τη λευκή απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας είχαμε ακυρώσεις γιατί σαφώς ο κόσμος φοβήθηκε. Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να μας τιμήσουν οι Έλληνες που γνωρίζουν και έχουν απομυθοποιήσει όλους αυτούς τους κινδύνους που τα ΜΜΕ μεγεθύνουν”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.