Αρχική legacy Στον προβλήτα Σκοπέλου προσέκρουσε το Flying Cat 5

Στον προβλήτα Σκοπέλου προσέκρουσε το Flying Cat 5

Στον προβλήτα Σκοπέλου, προσέκρουσε σήμερα στις 12.40, το Flying Cat 5, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου (Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος).
Οι 72 επιβάτες που μετέφερε το πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και  26 από αυτούς, που είχαν προορισμό την Αλόννησο, προωθήθηκαν με το Flying Dolphin 23 της ίδιας πλοιοκτήτριας εταιρείας στις 13.10.
Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε ο απόπλους του  Flying Cat 5 και πραγματοποιήθηκε έλεγχος, από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο ρηγμάτων, εκ των οποίων το πρώτο στην αριστερή πλευρά, με μήκος ενός μέτρου και σε απόσταση περίπου 1,5 μέτρων από την ίσαλο γραμμή, ενώ το δεύτερο στη δεξιά πλευρά, με μήκος περίπου τρία  μέτρα, στο ύψος του κύριου καταστρώματος.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ όπως προέκυψε από τη διερεύνηση και σύμφωνα με τον Πλοίαρχο του Flying Cat 5, το πλοίο, εισερχόμενο στο λιμάνι της Σκοπέλου, είχε επαφή, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ», το οποίο είχε μόλις αποπλεύσει, εκτελώντας εγκεκριμένο δρομολόγιο (Βόλος – Σκιάθος – Γλώσσα Σκοπέλου – Σκόπελος – Αλόννησος – και επιστροφή στο Βόλο με αντίστροφες προσεγγίσεις), μεταφέροντας 150 επιβάτες.
Το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» συνέχισε για Αλόννησο, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια στις 13.00 και από την τοπική Λιμενική Αρχή, που είχε ενημερωθεί για το συμβάν, απαγορεύθηκε ο απόπλους.
Ακολούθησε έκτακτη επιθεώρηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το πλοίο είχε υποστεί περιορισμένης έκτασης αποξέσεις χρώματος (γδαρσίματα), στη δεξιά πλευρά του και σε ύψος περίπου τριών μέτρων από την ίσαλο γραμμή και στις 15.15, κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας,  απέπλευσε για τα επόμενα λιμάνια, με 233 επιβάτες.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου και την υποβολή φακέλου δικογραφίας κατά την τακτική διαδικασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.