Αρχική legacy Νικητιάδης, να θέσουμε σωστές βάσεις για τον συνεδριακό τουρισμό

Νικητιάδης, να θέσουμε σωστές βάσεις για τον συνεδριακό τουρισμό

Ο υφυπουργός Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Γ. ΝικητιάδηςΣύσκεψη για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, υπό την προεδρία του υφυπουργού Τουρισμού Πολιτισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη και την συμμετοχή εκπροσώπων του HAPCO, του ΣΕΤΕ και του Athens Convention Bureau και ξενοδόχων από διάφορες οι οποίοι διαθέτουν συνεδριακά κέντρα υψηλών προδιαγραφών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο.
Ο κ.Νικητιάδης, τόνισε στους παρευρισκόμενους το ενδιαφέρον του υπουργείου για την ανάδειξη αυτής της μορφής τουρισμού και ανέφερε ότι: «στόχος είναι να ξεπεράσουμε το παρελθόν, και πλέον να θέσουμε σωστές βάσεις που θα συνδράμουν στο να αποκτήσουμε σημαντικό μερίδιο από την διεθνή αγορά του συνεδριακού τουρισμού».
Στο πλαίσιο αυτό οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα φέρει αποτελέσματα και συμφώνησαν να καταρτιστεί ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θα βασιστεί στις προτάσεις που θα καταθέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Το σχέδιο θα εφαρμοστεί προκειμένου να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες συνεδριακές υποδομές καθώς και να δημιουργηθούν οι συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης αυτή της μορφής τουρισμού.
Ανάμεσα στα θέματα που ετέθησαν στο τραπέζι του διαλόγου τα οποία συμβάλλουν στην νέα προσπάθεια που ξεκινά,  είναι: 1) η καταγραφή της υφιστάμενης συνεδριακής υποδομής της χώρας, 2) η προβολή του ελληνικού συνεδριακού «προϊόντος» στην εξειδικευμένη αγορά των οργανωτών συνεδρίων, και 3) η δημιουργία κεντρικής και περιφερειακών δομών (τύπου Convention Bureaus) συντονισμού των δράσεων που θα περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού.
Τέλος συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ειδική γνωμοδοτική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων που θα περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.