Αρχική legacy Αθωώθηκε ο φιλέλληνας πρωθυπουργός της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν

Αθωώθηκε ο φιλέλληνας πρωθυπουργός της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας Μαικ ΡανΟ Μαικ Ραν, πρωθυπουργός της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, κατηγόρησε την ΠΓΔΜ ότι “κλέβει τον ελληνικό πολιτισμό”, σε ομιλία του κατά την διάρκεια Ελληνικού Φεστιβάλ στην Αδελαϊδα, σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο της εφημερίδας “The Advertiser”.
Η ομιλία προκάλεσε  την παρέμβαση των καταγόμενων από την ΠΓΔΜ κατοίκων της Νότιας Αυστραλίας.
Ενώ ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης  «Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς» (με έδρα την Ουάσιγκτον), Μετόντιγια Κολόσκι, συναντήθηκε στην Αδελαΐδα με τον υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Μάικλ Άτκινσον και του επέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Μάικ Ραν.
Εναντίον του Μαικ Ραν κινήθηκε η παροικία των καταγόμενων από την ΠΓΔΜ κατοίκων της Νότιας Αυστραλίας, που έκανε καταγγελία στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης της υπόθεσης η δικαστής Κάθριν Μπράσον, απεφάνθει πως η καταγγελία αυτή στερείται ουσίας.
Ο Μάικ Ραν δήλωσε πως «μισεί τον ρατσισμό» και η κριτική του δεν στρεφόταν εναντίον του λαού της ΠΓΔΜ, αλλά εναντίον της πολιτικής που εφαρμόζει το καθεστώς των Σκοπίων.

Εν τω μεταξύ ο Μάικ Ραν, κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας να συμπεριλάβει την ελληνική γλώσσα στο εθνικό πρόγραμμα διδασκαλίας γλωσσών.

Πηγή : www.schizas.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.