Αρχική Companies «Aldemar Hotels & Spa: 12 χρόνια Γαλάζια Σημαία-12 χρόνια φροντίδα για το...

«Aldemar Hotels & Spa: 12 χρόνια Γαλάζια Σημαία-12 χρόνια φροντίδα για το περιβάλλον »

Eπιστέγασμα στο πλούσιο περιβαλλοντικό έργο του Ομίλου Aldemar Hotels & Spa για το πρώτο εξάμηνο του 2010 αποτελεί η βράβευση των 4 παραλιών των ξενοδοχειακών μονάδων του με τη διάκριση της Γαλάζιας Σημαίας. Για 12η συνεχή χρονιά οι παραλίες Καβουράκια στη Ρόδο, Σκαφιδιάς στο Νομό Ηλείας και οι 2 ακτές του Αγίου Γεωργίου στη Χερσόνησο της Κρήτης επιβεβαίωσαν ότι πληρούν τις αυστηρότερες προϋποθέσεις καθαριότητας, ασφάλειας και ποιότητας των υδάτων.
Η βράβευση αυτή, μεταξύ άλλων που προηγήθηκαν, αποτελεί απόρροια των συντονισμένων και συνεχών δράσεων του Ομίλου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων του και της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα για το πρώτο εξάμηνο του 2010 ο Όμιλος Aldemar Hotels & Spa:
– Συμμετείχε με όλες τις μονάδες του στην εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών και άλλων φυσικών περιοχών “Clean Up the Med 2010”.
– Διοργάνωσε εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σε όλες τις ξενοδοχειακές του μονάδες. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν παιδιά από σχολεία της γύρω περιοχής σε Κρήτη, Ρόδο ενώ από την Πελοπόννησο συμμετείχε το 2ο Ειδικό Σχολείο Ν. Ηλείας.
– Συνέχισε τη βιολογική καλλιέργεια των γεωργικών εκτάσεων του στη Δυτική Πελοπόννησο με ελιές, αμπέλια, εσπεριδοειδή και κηπευτικά για τις οποίες έχει υπογράψει συμβόλαιο πιστοποίησης με την πολύ γνωστή εταιρεία Biohellas.
– Έλαβε το διεθνές βραβείο/Σήμα Ποιότητας Green Key του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Fee-Foundation for the Environmental Education) για τέσσερις μονάδες του σε Κρήτη και Δυτική Πελοπόννησο.
– Βραβεύτηκε με το Silver Green Leaf από την Travel Life, ένα βραβείο για την προσφορά στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον, από το τουριστικό οργανισμό ITS/Αγγλίας.
Επιπλέον, ο Όμιλος έχει υποβάλλει φάκελο με προτάσεις για συγκεκριμένες περιβαλλοντικές δράσεις και επενδύσεις ανά ξενοδοχειακή μονάδα στο πρόγραμμα του ΕΟΤ «Πράσινος Τουρισμός».
Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος κατέχει σημαντική θέση στις προσπάθειες και το έργο του Ομίλου Aldemar Hotels & SPA και αυτό το αποδεικνύει εμπράκτως μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Mare Verde». Πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα με άξονα το περιβάλλον και τον άνθρωπο το οποίο εισήγαγε η εταιρεία το 2000. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς και κορμό ανάπτυξης της εταιρείας ενώ για τα χρόνια που ακολουθούν αναμένεται μεγαλύτερη εμβάθυνση σε θέματα τόσο περιβάλλοντος όσο και εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.